Transport gratuit peste 350lei / Livrare rapidă / Retur gratuit

De ce să-ți duci copilul la înot

Sedentarismul – care îi afecta cu precădere pe adulții care muncesc de dimineața până seara la birou – a devenit, în prezent, un fenomen răspândit la scară largă, odată cu telefoanele și tabletele ce acaparează atenția copiilor noștri de la vârste fragede. Tot mai mulți părinți observă cum timpul petrecut în fața ecranelor, în realitatea virtuală, depășește îngrijorător timpul pe care micuții lor sunt doritori să-l petreacă în lumea reală, jucându-se cu alți copii, alergând și țopăind sau fiind, pur și simplu, sub cerul liber. Tinerele generații de părinți se confruntă, mai nou, cu o dilemă: cum să facă să-și atragă copiii afară, departe de gadgeturi și tehnologie, preț de câteva ore pe zi? Răspunsul BBsportiv e simplu: făcându-i să se îndrăgostească de sport! Iată 8 motive pentru care înotul, în opinia noastră, este cea mai prietenoasă soluție de a-l ține pe micuțul tău și activ, și entuziasmat în același timp:

  1. Poate fi învățat din primul an de viață. Contactul cu apa poate avea loc până să înceapă să meargă sau să mânuiască smart phone-ul, așa că va avea întâietate în dezvoltarea sa.
  1. Bălăceala reprezintă 50% mișcare și 50% distracție. Spre deosebire de alte sporturi care necesită antrenament și seriozitate de la primele ședințe – gimnastica, tenisul sau fotbalul chiar – mișcarea în apă este o activitate lejeră, distractivă, fără o miză precisă care să-l pună pe cel mic sub presiune.
  1. Nu există riscuri. În mediul acvatic, micuțul tău nu poate fi rănit de niciun obiect sau coleg, și, mai ales, nu există pericolul de a cădea sau de a se lovi. Singura măsură de precauție pe care trebuie s-o iei este costumul pe care îl poartă: cu modelele noastre de costume de baie, activitatea lui e sigură, pentru că scutecul cu sigiliu pe talie și pulpe nu permite accidente, precum scurgerile fecale în piscină.
  1. Îi stimulează tot corpul. Avantajul mișcării în apă este că îi angrenează absolut toți mușchii, de la cap și gât până la tălpi și degete, fără să îi uzeze o zonă anume.
  1. Flexibilizează articulațiile. În timp ce majoritatea sporturilor pun presiune pe ele – și nu dorim ca micuții noștri să aibă aceste probleme devreme în viață –, înotul face articulațiile mai elastice și mai puternice în același timp.
  1. Armonizează silueta. Se știe că unul dintre cele mai benefice efecte ale apei este acela de a modela natural corpul, iar înotătorii dezvoltă proporții perfecte încă de mici: umeri ampli și bazin îngust, plus brațe și picioare cu mușchi armonioși, alungiți.
  1. Dezvoltă plămâni sănătoși. Creșterea capacității pulmonare timpurii este un semn și o garanție a unei baze fizice temeinice. Mai ales dacă micuțul tău dă semne de neajunsuri precum astmul, mersul la înot pe termen lung este un mijloc de a-i corecta problema.
  1. Important pentru depășirea fricilor. Copiii mai temători de fel își pot învinge sentimentele de frică – legate de apă sau nu – prin faptul că în bazin sunt asistați și susținuți unu-la-unu de un antrenor. Dacă la început stau lipiți de acesta, în timp micuții se desprind și își clădesc încredere în propria persoană, pe măsură ce învață să înoate și să se descurce singuri. Până ajung în acel punct, îți recomandăm costumele noastre care susțin plutire, cu mărimi corespunzătoare vârstelor cuprinse între 1-6 ani.

Distracție plăcută la bazin și pe curând!

Postarea urmatoare Postarea anterioara

Suport clienti Luni - Vineri: 10.00 - 17.00

0212070044 contact@bbsportiv.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!