Transport gratuit peste 350lei / Livrare rapidă / Retur gratuit

3 mituri despre micuți și mersul la bazin: care este adevărul?

Când ești la primul sau chiar la al doilea sau al treilea copil, rolul de mamă nu e deloc ușor, mai ales că fiecare bebeluș vine pe lume cu trăsături și caracteristici proprii, uneori foarte diferite de așteptările tale, ca părinte. Temperamentul celui mic te poate lua prin surprindere: fie că tu, ca adult, ai o fire calmă, precaută și el/ea una imprevizibilă și zbuciumată, fie, invers, tu ai o personalitate activă, dinamică, iar micuțul tău una linștită și pasivă. Aceste discrepanțe te pot confuza și mai ales te pot determina să devii hiperprotectivă cu copilul tău, ca să te asiguri că nimic rău nu i se poate întâmpla. E valabil și în cazul dusului la sport, iar noi, aici pe BBSportiv.ro discutăm, bineînțeles, despre eventualele probleme pe care ți le faci legat de mersul micuților la bazin:

  1. Copilul meu răcește ușor

E adevărat că unii copii sunt mai bolnăvicioși decât alții și e posibil să fi avut destule experiențe neplăcute cu al tău până acum: nopți chinuitoare, telefoane și drumuri la pediatru sau chiar la departamentul de urgențe. Însă faptul că micuțul tău are aceste episoade la activ nu înseamnă că trebuie să-l protejezi excesiv, ci, dimpotrivă, să începi să-i clădești și întărești imunitatea. Înotul și mișcarea în apă cresc rezistența musculaturii, a inimii și a plămânilor în același timp, ajutând organismul să devină mai robust. Atâta vreme cât la ieșirea din bazin îl înfășori în ceva călduros – îți recomandăm prosoapele noastre cu glugă, și la vestiar îl usuci bine din cap până-n picioare, copilul își va crește automat nivelul imunitar prin expunerea alternativă și controlată la medii diferite.

  1. Copilul meu se teme de apă

Acvafobia – frica irațională care te poate face să țipi și să reacționezi negativ în preajma apei – e un fenomen real, care poate afecta pe oricine, de la cele mai mici până la cele mai mari vârste. Dacă și copilul tău dă semne de disconfort fizic și emoțional la bazin, soluția de a-l elibera de frică este să continui să îl duci, înțelegându-i și sprijinindu-i nevoile totodată, oricât de absurde ar părea. Este mult mai bine să îl lași să lucreze cu un antrenor experimentat și răbdător, făcând pași mici în a avea încredere și în a se obișnui cu apa, decât a te speria de reacțiile necontrolate ale copilului tău și a te decide să nu-l mai duci la înot. O jucărie acvatică pentru bebeluși sau simpla prezență a celorlalți copii din jur, dacă deja al tău are câțiva anișori, sunt lucruri care îl ajută să-și mai relaxeze sistemul nervos și să înceapă, treptat, să se bucure de experiență.

  1. Copilul meu este sensibil la clor

Alergiile, iritațiile și sensibilitatea în prezența clorului reprezintă o problemă des întâlnită și unul dintre motivele principale pentru care părinții ezită să-și ducă micuții la bazin. Iar dacă vorbim de eczeme și afecțiuni cutanate preexistente, deja apa din piscină e privită, pe bună dreptate, ca o amenințare directă de către părinți. Însă până să decizi că înotul la bazin nu este pentru copilul tău, există câteva lucruri pe care îți recomandăm să le încerci. Mai întâi, găsește acele locuri din orașul în care trăiești special amenajate pentru bebeluși și copii mici, unde apa nu e tratată cu clor și e mai curată în general. În al doilea rând, un costum întreg, care acoperă atât gâtul, cât și brațele și picioarele – cum este modelul nostru Warm in One – va proteja peste 90% din suprafața corpului, deci merită văzut cum se simte pielea micuțului tău în timpul când se află în apă și după.

Oricâte griji și probleme ți-ai face pe tema dusului copilului la bazin, efortul pe care îl depui, perseverența și alegerile înțelepte vor da întotdeauna roade în timp. Suntem aici dacă ai întrebări, dileme și nevoie de recomandări.

Postarea urmatoare Postarea anterioara

Suport clienti Luni - Vineri: 10.00 - 17.00

0212070044 contact@bbsportiv.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!